Over ons

De regelmatige bezoeken aan het Spaanse platteland, onze ervaringen met het heerlijke buitenleven en de culinaire gewoontes ter plekke liggen ten grondslag aan de start van Kleurrijk Tafelen.

Opgaan in de cultuur en omgaan met de gastvrije bevolking zorgde ervoor dat we de drukte achter ons konden laten. Het licht, de geuren en kleuren, de eenvoud van het Spaanse dorpsleven waar alles zich nog afspeelt rond het dorpsplein, de kerk en de terrasjes eromheen. Het idee om een beetje van dat gevoel en die sfeer gedurende het hele jaar vast te houden en mee te nemen naar huis heeft geresulteerd in een nauwe samenwerking tussen locale fabriekjes en Kleurrijk Tafelen.

In deze (vaak kleine) familiebedrijfjes worden de decoraties van generatie op generatie overgedragen en zijn het de vakbekwame schilderessen die het keramiek zijn unieke herkenbaarheid geven. Wij zijn trots dat wij met zo'n 350 verschillende artikelen één van de grootste aanbieders van Spaans aardewerk in de Benelux zijn.Productinformatie
Het aardewerk dat is gebruikt voor het tafelservies is uniek voor Andalusië en bestaat uit witte klei. Deze wordt eerst één keer gebakken, vervolgens met de hand beschilderd en geglazuurd en vervolgens nog een keer gebakken op een temperatuur van 950 graden. Dit is net wat warmer dan het meeste gebakken aardewerk waardoor het aan sterkte wint.

Het door ons geleverde aardewerk kan, indien goed droog aan de onderkant, probleemloos in de magnetron. De onderkant van al het aardewerk heeft altijd een poreuze rand die niet is geglazuurd. Deze moet goed droog zijn.

Het serviesgoed kan ook gewoon in de vaatwasser. Wel is het zo dat de huidige vaatwastabletten zo geconcentreerd zijn dat ze ervoor zorgen dat na jaren dagelijks gebruik de diepe glans van het glazuur vermindert. Beter is dus het afwassen met de hand.

 

© 2013 - 2024 Kleurrijktafelen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel